Történetünk

1997.07.01-én jegyezték be a Szkaliczki és Társai Kft.-t Szkaliczki Mihály, ügyvezető kezdeményezésére. Fő profilunk ekkor a logisztikai paletták, tálcák gyártása volt. A szerszámkészítést külső vállalkozók végezték, a tálcák formázására saját készítésű kézi gépek (2 db) szolgáltak, melyek kis sorozatú gyártásra voltak alkalmasak. Ebben az évben kezdtük el gyártani a PVC-ből formázott szűrő, ülepítő, cseppfogó lapokat (zöld technológia).

1998-ban ruháztunk be az első automata formázógépünkre, amely egy ILLIG típusú gép 320 leütés/óra teljesítménnyel. Ettől kezdve, a mai napig, kitartottunk ezen formázógép márka mellett.

1999-től már saját tervezésű, saját gyártású szerszámokkal formáztunk. Elindítottuk a PS ESD tálcák formázását, szélesítettük a termékeink skáláját illetve nagyobb lehívásokat tudtunk teljesíteni. Az első nagy megrendelőnk a Sunarrow volt 40-60 ezer vákuumformázott tálcával, őt követte a Sanyo nagy sorozatban gyártott bliszterekkel. Ekkorra már cégünk nagy sorozatgyártásra és szélesebb vágási méret skálán való gyártásra volt képes. A munkaállományunk év végére 5 főre bővült.

2000-ben tovább bővítettük a gépparkunkat egy ILLIG típusú automata formázógéppel.

2002-től a munkaállományunk egy tervezőmérnökkel bővült, így ettől kezdve szakképzett személy tervezte a szerszámainkat.

2008-ban az autóipar válságának következtében kicsit megálltunk a növekedésben, munkaállományunk megcsappant, azonban 2009 első felében sikerült talpra állnunk, elvesztett dolgozóinkat visszacsábíthattuk, a termelést zavartalanul folytattuk.

2011. Munkaállományunk 45 főre növekedett. 6 szerszámkészítő és 5 tervezőmérnök segítette az akadálymentes termelést és a vevői igények maradéktalan kielégítését. 2011-ben napi 1.15 db szerszámot állítottunk elő, 100-120 multinacionális cégnek voltunk beszállítói. Gépparkunkat 7 automata és 11 kézi formázó gép alkotta.