Szerszámtervezés

A tervezéshez mindenképpen fontos ismernünk:

  • az alapanyag fajtáját,
  • az alapanyag vastagságát,
  • a termék vágási méretét,
  • a termékben elhelyezésre kerülő alkatrész pontos méreteit,
  • a termékkel szemben támasztott speciális igényeket.

A fent felsorolt adatok ismeretében kezdjük el a tervezést. A fészek elvárt pontosságának függvényében tervezünk pozitív (a fólia ráfeszül a szerszámra, nagyobb fészekpontosság) vagy negatív (a fólia belefeszül a szerszámba, kisebb fészekpontosság) kialakítású szerszámot. Elsőként a vákuumformázott tálcáról, bliszterről látványtervet készítünk, melyet vevői véleményezésre küldünk. A látványterv elfogadását követően elkészítjük az egy-két fészek formázására alkalmas szerszámot. A mintafészek/kek vevői jóváhagyását követően készítjük el a teljes vágási méretű termék préslégformázásához szükséges szerszámot.

A szerszámtervezés során jól képzett szakembergárda és professzionális CAD/CAM rendszer áll rendelkezésünkre, melynek köszönhetően az első lépéstől az utolsóig a legpontosabb, a vevői igényeket a lehetőségek szerinti maximálisan kielégítő munkát tudunk végezni.

A Pro Engineer szoftvercsomag támogatásával a kezdeti látványtervektől a kidolgozott 3D-s szerszám modelleken és lefuttatott szimulációkon keresztül, minden lépést végig tudunk követni.